THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN MERDIVENI KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

bağırsakin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çtuzakışıp çkırmızıışmadığını periyodik kontroller ile uyma buyurmak ve rastgele bir arızada giderilmesini getirmek önemlidir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Bu sebeple yapı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele alındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Yangın güvenliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha mürtefi başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın kellelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre süresince olay yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gene yalnızca 6 dakikalık kısaltarak bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla binaların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylelikle strüktürlardan çıkış imkânsız olur. En âlâ dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve fiillevsel yapısının korunması da yaşamsal ögönen taşır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da mukannen standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı Yangın Merdiveni Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this page